Toskania na talerzu czyli przyrządzamy bruschettę

Składniki:
– pomidor, cebula, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki,
– kilka łyżek oliwy z oliwek
– sól, pieprz, bagietka

Wykonanie:
1. Przygotowujemy grzankę.
2. Warzywa myjemy.
3. Pomidor kroimy w kostkę.
4. Natkę z pietruszki i/lub bazylię drobno siekamy
5. Cebulkę siekamy na drobną kostkę.
6. Czosnek ścieramy na tarce.
7. Cebulkę, pomidor i natkę z pietruszki mieszamy.
8. Oliwę mieszamy z czosnkiem i polewamy nią warzywa. Mieszamy.
9. Przyrządzoną mieszankę wykładamy na grzankę. Smacznego!

Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy