Składniki:
1. szklanka mąki owsianej
2. 3 jajka
3. pół szkl. mleka 3.2%
4. 1/2 kostki masła
5. 1/4 szkl miodu
6. szczypta soli
7. kilka kropel aromatu śmietankowego
8. wiśnie ze słoika albo inne
9. wiórki kokosowe do posypania
10. 30 gramów odżywki białkowej waniliowej (opcjonalnie)
11. bułka tarta do posypania formy
Wykonanie:
1. Formę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
2. Układamy owoce.
3. Wylewamy na nie zmiksowane ciasto (mąka, jajka, sól, podgrzane mleko, rozpuszczone masło, miód, zapach).
4. Pieczemy ok. 40 min. w 180 st. (musimy sprawdzać, bo może wystarczyć 30 minut)
5. Czekamy aż ostygnie i posypujemy wiórkami kokosowymi.
6. Świetnie smakuje na ciepło z lodami śmietankowymi.
Zobacz też przepis na bezglutenowe ciasteczka z bakaliami.