Przepisy

Szybka sałatka z brzoskwinią i camembert’em

Udostępnij

W domu nie mamy problemu z przygotowaniem pysznego śniadania, możemy smażyć i piec, ale co zjeść na wyjeździe, żeby nie sięgać codziennie po kanapki? Bez kuchenki i bez piekarnika? Co zamiast jajecznicy i omletów na śniadanie? Możliwości jest wiele, a jednym z pomysłów jest orzeźwiająca sałatka z brzoskwinią i serem camembert.

Składniki dla dwóch osób:
– ser camembert cały
– wędlina 200 g (smacznie jest mieszać, np. wędzony filet z kurczaka plus szynka, albo salami, kabanosy)
– dwie brzoskwinie lub nektarynki
– pomidorki koktajlowe, ogórek, mix sałat
– ocet balsamiczny
– sezam biały lub czarny do posypania
– pieczywo chrupkie (moim ulubionym jest pieczywo chrupak)

Pieczywo chrupie Chrupak / fot. Dziewczyna Endorfina

Wykonanie:
1. Mix sałat myjemy i wrzucamy do dużej miski.
2. Pozostałe składniki kroimy, dodajemy do sałaty.
3. Całość polewamy octem balsamicznym i mieszamy.
4. Posypujemy sezamem.

Jeśli interesują się inne przykłady szybkich posiłków zajrzyj do zakładki “Przepisy“. Znajdziesz tam nie tylko pomysły na śniadania, ale też obiady i przekąski.

Udostępnij

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *