Domowy wrap z kurczakiem – jak zrobić?

Przepis na wrap bez pieczenia i smażenia. Wrap jest gotowy w kilka minut. Możemy zjeść go od razu, albo zabrać ze sobą do pracy na wycieczkę czy jako posiłek na górskich szlakach. Wrap śniadaniowy w wersji także bez mięsa.

Składniki:

  • 1 placek lawasz
  • garść mixu sałat
  • 70 g. filet z kurczaka (w mojej wersji gyros warzywny – z grochu, może być też wędzony filet do kupienia w markecie)
  • 25 g. sera feta
  • łyżka sosu pomidorowego
  • przyprawy
  • ulubione warzywa: ½ cebuli, ½  papryki, ½ ogórka zielonego
Składniki na domowego wrapa/ fot. Dziewczyna Endorfina

Wykonanie:

  1. Lawasz smarujemy sosem pomidorowym.
  2. Wysypujemy mix sałat i równomiernie rozkładamy
  3. Na jednej części układamy pokrojony w kostkę i upieczony/smażony w przyprawach filet z kurczaka lub gyros warzywny (ze zdjęcia) i pokrojony w kostkę ser feta.
  4. Posypujemy cebulką, dodajmy ogórek zielony i paprykę.
  5. Opcjonalnie: polewamy ketchupem, musztardą, majonezem
  6. Zawijamy jak naleśnik.
  7. Lekko ściskamy uważając, aby nie rozerwać placka i gotowe.

A jeśli przepis się podoba zerknij do zakładki „Przepisy„, gdzie znajdziesz więcej i smaczniej!

Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy