Przepis na wrap bez pieczenia i smażenia. Wrap jest gotowy w kilka minut. Możemy zjeść go od razu, albo zabrać ze sobą do pracy na wycieczkę czy jako posiłek na górskich szlakach. Wrap śniadaniowy w wersji także bez mięsa.
Składniki:
- 1 placek lawasz
- garść mixu sałat
- 70 g. filet z kurczaka (w mojej wersji gyros warzywny – z grochu, może być też wędzony filet do kupienia w markecie)
- 25 g. sera feta
- łyżka sosu pomidorowego
- przyprawy
- ulubione warzywa: ½ cebuli, ½ papryki, ½ ogórka zielonego
Wykonanie:
- Lawasz smarujemy sosem pomidorowym.
- Wysypujemy mix sałat i równomiernie rozkładamy
- Na jednej części układamy pokrojony w kostkę i upieczony/smażony w przyprawach filet z kurczaka lub gyros warzywny (ze zdjęcia) i pokrojony w kostkę ser feta.
- Posypujemy cebulką, dodajmy ogórek zielony i paprykę.
- Opcjonalnie: polewamy ketchupem, musztardą, majonezem
- Zawijamy jak naleśnik.
- Lekko ściskamy uważając, aby nie rozerwać placka i gotowe.
A jeśli przepis się podoba zerknij do zakładki „Przepisy„, gdzie znajdziesz więcej i smaczniej!