Tarta kukurydziana ze szpinakiem i serem feta

Składniki na ciasto:
– pół kostki masła
– szklanka mąki kukurydzianej
– jajko
– trochę wody mineralnej

Składniki na farsz:
– parę ząbków czosnku
– opakowanie szpinaku mrożonego lub świeży
– 2 sery feta
– 2 jaja całe
– 2 żółtka
– łyżka śmietany 18%

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć, zrobić kulkę, owinąć folią aluminiową i na godzinkę włożyć do lodówki.
2. Szpinak podsmażamy na maśle z czosnkiem, studzimy i łączymy z resztą składników na farsz.
3. Wyjmujemy ciasto z lodówki, wkładamy do formy, widelcem robimy w nim dziurki i pieczemy 10 min w 180 stopniach.
4. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wylewamy na nie farsz. Pieczemy jeszcze przez 20 min.

Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy