Makaron z truskawkami i miętą na szybką przekąskę

Składniki:
– 50 gramów makaronu pełnoziarnistego
– 30 gramów wpc
– 10 gramów chia
– 10 gramów płatków migdałowych
– trochę maślanki, jogurtu greckiego/naturalnego (co jest w lodówce)
– truskawki
– listki mięty

Polskie owoce sezonowe są źródłem wielu witamin / fot. Dziewczyna Endorfina


Wykonanie:
1. Makaron gotujemy.
2. Truskawki kroimy w ćwiartki i wrzucamy do ugotowanego makaronu.
3. Listki mięty siekamy i dodajemy do makaronu.
4. Wsypujemy chia.
5. Maślankę mieszamy z odżywką białkową.
6. Wszystko mieszamy i zajadamy.

Zerknij też na przepis na roladki z tortilli.


Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy