PRZEPISY

Toskania na talerzu czyli przyrządzamy bruschettę

Wydruk przepisu
Bruschetta
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • natka pietruszki (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bagietka
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • natka pietruszki (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bagietka
Sposób przygotowania
  1. Przygotowujemy grzankę.
  2. Warzywa myjemy.
  3. Pomidor kroimy w kostkę.
  4. Natkę z pietruszki i/lub bazylię drobno siekamy
  5. Cebulkę siekamy na drobną kostkę.
  6. Czosnek ścieramy na tarce.
  7. Cebulkę, pomidor i natkę z pietruszki mieszamy.
  8. Oliwę mieszamy z czosnkiem i polewamy nią warzywa. Mieszamy.
  9. Przyrządzoną mieszankę wykładamy na grankę.
  10. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *