PRZEPISY

Carpaccio z buraka

Wydruk przepisu
Carpaccio z buraka
Porcje
Składniki
  • roszponka i rukola
  • kilka buraków
  • pestki z dyni i słonecznika
  • żurawina
  • ser pleśniowy błękitny lazur
  • olej, sok z cytryny, syrop klonowy, ulubione zioła
Porcje
Składniki
  • roszponka i rukola
  • kilka buraków
  • pestki z dyni i słonecznika
  • żurawina
  • ser pleśniowy błękitny lazur
  • olej, sok z cytryny, syrop klonowy, ulubione zioła
Sposób przygotowania
  1. Roszponkę i rukolę myjemy i układamy na talerzu.
  2. Buraki zawinięte w folię do pieczenia pieczemy ponad godzinę w wysokiej temperaturze (najpierw 200 stopni, później 190 )
  3. Po upieczeniu zdejmujemy folię, obieramy ze skórki i kroimy w bardzo cienkie plasterki.
  4. Układamy na zieleninę.
  5. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i układamy na burakach.
  6. Żurawiną posypujemy ser z burakami.
  7. Olej, sok z cytryny, syrop klonowy, ulubione zioła mieszamy i polewamy potrawę.

Similar Posts