Sałatka z awokado i gruszki

Składniki:
– 2 garście liści szpinaku
– garść mixu sałat
– 1 awokado
– 1 gruszka lub jabłko
– 100 gramów fileta z indyka/kurczaka
– olej z awokado lub oliwa z oliwek
– koperek, natka pietruszki, sezam do posypania

Wykonanie:

1. Filet z indyka pieczemy, po upieczeniu i ostygnięciu kroimy w plasterki.
2. Szpinak i mix sałat myjemy.
3. Awokado i gruszkę kroimy w kostkę.
4. Koperek i natkę z pietruszki drobno siekamy.
5. Składniki mieszamy i doprawiamy do smaku.
6. Świetnie smakuje z pieczywem czosnkowym.

Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy