PRZEPISY

Tarta kukurydziana ze szpinakiem i serem feta

Wydruk przepisu
Tarta kukurydziana ze szpinakiem i serem feta
Porcje
Składniki
  • Składniki na ciasto:
  • pół kostki masła
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • jedno jajo
  • trochę wody mineralnej
  • Składniki na farsz:
  • parę ząbków czosnku
  • opakowanie szpinaku mrożonego lub świeży
  • 2 sery feta
  • 2 jaja całe
  • 2 żółtka
  • łyżka śmietany 18%
Porcje
Składniki
  • Składniki na ciasto:
  • pół kostki masła
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • jedno jajo
  • trochę wody mineralnej
  • Składniki na farsz:
  • parę ząbków czosnku
  • opakowanie szpinaku mrożonego lub świeży
  • 2 sery feta
  • 2 jaja całe
  • 2 żółtka
  • łyżka śmietany 18%
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć, zrobić kulkę, owinąć folią aluminiową i na godzinkę włożyć do lodówki.
  2. Szpinak podsmażamy na maśle z czosnkiem, studzimy i łączymy z resztą składników na farsz.
  3. Wyjmujemy ciasto z lodówki, wkładamy do formy, widelcem robimy w nim dziurki i pieczemy 10 min w 180 stopniach.
  4. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wylewamy na nie farsz. Pieczemy jeszcze przez 20 min.

Similar Posts