Omlet czekoladowy z czerwonej fasoli

Składniki:
– 60 gramów czerwonej fasoli z puszki
– 2 jajka
– 1 łyżka kakao
– 15 gramów odżywki białkowej (wpc/wpi)
– 20 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
– pół łyżeczki proszku do pieczenia
– ewentualnie jakieś słodzidło, ale ja nie używam

Wykonanie:
1. Fasolę, jajka, kakao, wpc, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie blendujemy.
2. Zostawiamy chwilę pod przykryciem.
3. Na patelni rozgrzewamy olej.
4. Wylewamy masę na rozgrzany olej.
5. Smażymy pod przykryciem (zdejmuję z kuchenki, kiedy górna warstwa lekko zwiąże).
6. Pierwsza opcja: Omlet smarujemy jogurtem naturalnym lub skyrem i na wierzch układamy ulubione owoce.
Druga opcja: Zdejmujemy omlet z patelni i polewamy sosem (korzystam z produktów Sweet Sauce marki All Nutrition).


Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy