
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
|
Składniki
- 60 gramów fasoli czerwonej
- 2 jajka
- 1 łyżka kakao niesłodzone, ciemne,
- 15 gramów wpc waniliowe albo czekoladowe
- 20 gramów mąki pszennej typ 1850
- szczypta proszku do pieczenia
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Fasolę, jajka, kakao, wpc, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie blendujemy.
- Zostawiamy chwilę pod przykryciem.
- Na patelni rozgrzewamy olej.
- Wylewamy masę na rozgrzany olej.
- Smażymy pod przykryciem. (Zdejmuję z kuchenki, kiedy górna warstwa lekko zwiąże)
- Pierwsza opcja: Omlet smarujemy jogurtem naturalnym, plantonem lub skyrem i na wierzch wykładamy ulubione owoce. Druga opcja: Zdjemujemy omlet z patelni i polewamy sosem (korzystam z produktów Sweet Sauce marki All Nutrition).