PRZEPISY

Omlet czekoladowy z czerwonej fasoli

Wydruk przepisu
Omlet czekoladowy z czerwonej fasoli
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
Składniki
  • 60 gramów fasoli czerwonej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao niesłodzone, ciemne,
  • 15 gramów wpc waniliowe albo czekoladowe
  • 20 gramów mąki pszennej typ 1850
  • szczypta proszku do pieczenia
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
Składniki
  • 60 gramów fasoli czerwonej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao niesłodzone, ciemne,
  • 15 gramów wpc waniliowe albo czekoladowe
  • 20 gramów mąki pszennej typ 1850
  • szczypta proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
  1. Fasolę, jajka, kakao, wpc, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie blendujemy.
  2. Zostawiamy chwilę pod przykryciem.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej.
  4. Wylewamy masę na rozgrzany olej.
  5. Smażymy pod przykryciem. (Zdejmuję z kuchenki, kiedy górna warstwa lekko zwiąże)
  6. Pierwsza opcja: Omlet smarujemy jogurtem naturalnym, plantonem lub skyrem i na wierzch wykładamy ulubione owoce. Druga opcja: Zdjemujemy omlet z patelni i polewamy sosem (korzystam z produktów Sweet Sauce marki All Nutrition).

Similar Posts