Kotleciki z tuńczyka

Składniki:
– 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
– 30 gramów mąki migdałowej (może być też pszenna pełnoziarnista)
– 1 jajko
– duża łyżka majonezu
– 80 gramów papryki czerwonej
– cebula
– natka z pietruszki, koperek, 2 ząbki czosnku
– przyprawy (papryka wędzona, czerwone curry, pieprz kajeński, bazylia, tymianek, lubczyk, pieprz kolorowy, sól)

Wykonanie:
1. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy w misce widelcem.
2. Czosnek ścieramy na tarce, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę z pietruszki i koperek siekamy.
3. Składniki mieszamy i doprawiamy do smaku, formujemy kotlety i smażymy z obu stron
4. Dobrze smakują z ryżem brązowym lub kaszą kuskus.

Dziewczyna Endorfina

wcześniejsze wpisy

Comments

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swoje imię

poprzednie wpisy