PRZEPISY

Kotleciki z tuńczyka

Wydruk przepisu
Kotleciki z tuńczyka
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 30 gramów mąki migdałowej
  • 1 surowe jajko
  • 1 duża łyżka majonezu (lub jogurtu naturalnego)
  • 80 gramów czerwonej papryki
  • 100 gramów cebuli
  • natka z pietruszki
  • koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • ulubione przyprawy (papryka wędzona, czerwone curry, pieprz kajeński, bazylia, tymianek, lubczyk, pieprz kolorowy, sól)
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 30 gramów mąki migdałowej
  • 1 surowe jajko
  • 1 duża łyżka majonezu (lub jogurtu naturalnego)
  • 80 gramów czerwonej papryki
  • 100 gramów cebuli
  • natka z pietruszki
  • koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • ulubione przyprawy (papryka wędzona, czerwone curry, pieprz kajeński, bazylia, tymianek, lubczyk, pieprz kolorowy, sól)
Sposób przygotowania
  1. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy w misce widelcem.
  2. Czosnek ścieramy na tarce, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę z pietruszki i koperek siekamy.
  3. Składniki mieszamy i doprawiamy do smaku, formujemy kotlety i smażymy z obu stron
  4. Dobrze smakują z ryżem brązowym lub kaszą kuskus.

Similar Posts